June 27, 2020
 in 
Algemeen

Eerste reacties op het lanceren van ons digitaal platform…

Een maand na het lanceren van dit platform, staan we een hele stap verder.

Allerlei boeiende feedback stroomt binnen.

Hoezo, taboe? Bekkenbodemproblemen zijn toch geen echt taboe meer?

Jawel hoor, heel veel vrouwen herkennen zich en geven aan dat ze niet echt durven praten over de bijkomende problemen…
De minder gekende problemen.
Bekkenbodemproblemen zijn meer dan enkel “urineverlies”.

Spreken over stoelgangsverlies, bijvoorbeeld, of het moeilijk kunnen ophouden van windjes, is heel moeilijk voor veel vrouwen.
Maar ook pijnklachten tijdens het vrijen, of angst voor incontinentie tijdens het vrijen; komen voor bij heel wat vrouwen.  
Ook een zekere mate van verzakking komt voor bij één op twee van de vrouwen. Iedereen ervaart dit anders, maar uit onderzoek weten we dat toch 1 op 5 vrouwen er ooit chirurgie voor zal ondergaan.
Het zijn maar enkele voorbeelden van "andere" klachten en problemen,
waarover vrouwen nog maar weinig durven praten!
Het is nog steeds een taboe.

#Raisingawareness

Vrouwen voelen zich opgelucht, ze herkennen zich... Dat is exact wat we willen bereiken.

Stap één is gezet...

Enkele reacties die we graag delen:

“Beste, Wat was ik opgelucht toen ik jullie info las viaMamaBaas. Toen ik na mijn bevalling tijdens de postnatale kine, de kinesist aansprak ivm 'makkelijk windjes laten', keek zij mij raar aan en vertelde ze mij dat dit niets te maken had met een verzwakte bekkenbodem. Beschaamd heb ik er niets meer over gevraagd of met niemand anders gesproken. Ik wil graag iets aan dit probleem doen!”

“Ik kreeg informatie over jullie site via mijn bekkenbodemkinesist. Ik vind de site heel goed, het is heel belangrijk dat er meer info over bekkenbodemproblemen in de aandacht komt. Ik vind het zelf erg spijtig dat ik voor mijn bevalling en erna niet voldoende (preventief) geïnformeerd ben over de mogelijke gevolgen...”

“Hallo! Je kan niet geloven hoe blij ik ben om dit initiatief/deze website te ontdekken! Ik herken mij ontzettend in enkele van de getuigenissen. Vooral die van de verzakking en je lichaam niet meer willen of kunnen aanvaarden. Of deskundigen die zeggen dat dit allemaal “normaal” is en je je hier gewoon bij moet neerleggen. En dat is niet ok. Ik zou meteen een afspraak willen maken met een kiné, gynaecoloog, of andere deskundige... Ik zoek iemand in mijn buurt. Kunnen jullie me helpen?"

#sharingknowledge

We werken volop verder aan bijkomende informatie; nieuwe blogs; nieuwe berichten op sociale media; etc.
Maar ook nieuw onderzoek.
We moeten kritisch blijven; blijven uitzoeken hoe we vrouwen het beste kunnen helpen
om deze problemen te voorkomen - behandelen en ... in sommige gevallen hen ermee te leren omgaan.
Net daarom staan we allemaal ook in de klinische praktijk.
We leren dagelijks bij en zetten innovatief onderzoek op!

Lees meer over "Our Amazing Team".
Contacteer ons.
En steun ons aub, want dat hebben we echt nodig om dit project verder uit te breiden!

Alvast ontzettend bedankt!

In naam van het ganse team,

The Pelvic Floor, Welkom op de vloer!

MEER BLOGS

Bekijk deze ook eens

Read More
Algemeen

Nieuw wielertenue UAntwerpen helpt onderzoek naar zadelpijn bij vrouwen vooruit

Meer dan 1000 vrouwen getuigen. De cijfers liegen er niet om! Het merendeel van de vrouwen (96%) fietst rond met klachten.
Oct 11, 2023
Read More
Algemeen

Onderzoeksoproep voor vrouwelijke fietssters!

Ben je een vrouw die sportief fietst? Als recreant of professional? Dan hebben wij jou hulp nodig!
Mar 22, 2023
Read More
Algemeen

Bekkenbodemechografie, Leer je eigen bekkenbodem beter kennen.

Met een bekkenbodemecho brengen we jouw bekkenbodem letterlijk in beeld! Met 3D/4D echografie bekijken we live hoe je spieren eruit zien, of je organen nog goed ophangen en gesteund worden én of je die bekkenbodem juist gebruikt.
Dec 26, 2022
Follow Us

We’re on Instagram

instagram foto van koffie en eten
instagram foto van lavender