Over ons

Onze visie/missie

Met dit online platform willen we dankzij aantrekkelijke en hapklare informatie écht het verschil maken. Met goede en eerlijke inzichten willen we vrouwen preventief helpen en het taboe rond bekkenbodemproblemen doorbreken. 

“Alone we can do so little; together we can do so much.”

- Helen Keller -

Het uitgebreide 'experten'-team: Bedankt!

photo of 2 people having a standing meeting with a laptop, cup of coffee and paper block on the desk

Founder
Hedwig Neels, initiatiefneemster en drijvende kracht achter The Pelvic Floor en auteur van Het Bekkenbodemboek richtte dit platform op in 2020 met veel passie en enthousiasme.

Adviserende experten-team
Women’s Pelvic Health Antwerp” is een universitaire multidisciplinaire groep van bekkenbodem- experten die actief samenwerken. We verrichten klinisch werk, doen aan preventie & behandeling en voeren innovatief verdiepend onderzoek uit. Mede met dit project streven we ernaar om in België en wereldwijd onze kennis over vrouwelijke bekkenbodemproblemen te delen.
Daarnaast is ons team is ondergebracht in een uitgebreid Belgisch en internationaal interprofessioneel netwerk. We dragen actief ons steentje bij in alle belangrijke beroepsassociaties.  "Maar dit doen we uiteraard niet alleen!"
Daarom een dikke DANKJEWEL aan:
De vele collega's voor de boeiende samenwerking! Sommigen staan dichtbij, anderen veraf maar we streven allen naar hetzelfde doel: raising awareness, taboe doorbreken en informatie delen!
Bedankt aan de veelbelovende (doctoraats)-onderzoekers die onze inzichten in The Pelvic Floor verder zullen versterken! De artsen (gynaecologen, urologen, abdominale chirurgen, gastro-enterologen, radiologen én huisartsen), bekkenbodekinesitherapeuten, vroedvrouwen, seksuologe en nog vele andere medewerkers van de betrokken diensten van UAntwerpen & UZA, die dit project steunen en hun kennis delen op de vloer!
En last but not least, aan de ervaringsdeskundigen! Toffe boeiende vrouwen, zetten zich mee achter ons project en willen échte verhalen delen!

En niet te vergeten:  aan de ganse Unikoo-crew en Uitgeverij Lannoo, partners die alle info wat mooier helpen in beeld brengen!


Jouw bron van informatie

Van de blog

Lees meer
Algemeen

Bekkenbodemspieren en bekkenbodemspieroefeningen

Waar vinden we onze bekkenbodem? Wat zijn bekkenbodemspieren? En wat zijn de beste bekkenbodemspieroefeningen?
May 3, 2020
Hedwig Neels, PhD
Lees meer
Algemeen

Bekkenbodemproblemen: veelvoorkomend, maar zelden “normaal”.

Common but not normal. Af en toe wel eens last van urineverlies? Of moeite om windjes op te houden? Vertekent de industrie van de maandverbanden ons “normaal”-beeld?
May 1, 2020
Hedwig Neels, PhD
Lees meer
Algemeen

Wat weten vrouwen over hun eigen bekkenbodem?

Begrijpen ze ons wanneer we over de bekkenbodem praten? Weten ze waarvoor de bekkenbodem dient? En wanneer die blijkbaar minder goed werkt? Weten ze wat bekkenbodemproblemen zijn?
Apr 28, 2020
Hedwig Neels, PhD