Over ons

Onze visie/missie

Met dit online platform willen we dankzij aantrekkelijke en hapklare informatie écht het verschil maken. Met goede en eerlijke inzichten willen we vrouwen preventief helpen, het taboe rond bekkenbodemproblemen doorbreken en hen echt empoweren om zélf aan de slag te gaan!

Over Hedwig

Hedwig Neels is dé initiatiefneemster en drijvende kracht achter The Pelvic Floor.  Hedwig haar grootste missie? Het taboe rond bekkenbodemproblematiek doorbreken. Met The Pelvic Floor als informatieplatform én zachte community wil ze de problematiek verstaanbaar maken op een positieve manier door alle vrouwen te empoweren in hun unieke zelve.  

Ze is naast professor aan de Universiteit Antwerpen en bekkenbodemkinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ook lesgeefster aan Women’s & Pelvic Health Professionals. Zowel medici als paramedici.  

Daarnaast heeft ze al haar kennis gebundeld in het Bekkenbodemboek. Een boek voor alle vrouwen boordevol herkenbare getuigenissen, prachtige illustraties ter verduidelijking en heel wat toegankelijke info en tips. Alles wat je als vrouw over je bekkenbodem wil weten.

Hiernaast specialiseerde ze zich ook in bekkenbodemproblematiek bij atleten (zowel vrouwen als mannen) met specifieke focus naar zadelklachten bij wielrenners. Hiervoor verwijzen we je graag door naar hedwigneels.com .

Onze trotse partners 

Onze trotse supporters

Onze trotse partners 

Word partner of supporter

Samen het taboe doorbreken?

Alleen kunnen we veel maar samen kunnen we nog meer. Zullen we onze krachten bundelen en het taboe samen doorbreken? Eender welke vorm van samenwerking, je helpt er heel wat vrouwen mee vooruit.

Jouw bron van informatie

Onze blog

Lees meer
Algemeen

The Pelvic Floor, Hét digitale platform over de vrouwelijke bekkenbodem!

Het online informatieplatform over de vrouwelijke bekkenbodem. Met The Pelvic Floor Selfcheck en een online info- en oefenprogramma doorbreken we het taboe en empoweren we vrouwen in hun zelfzorg!
Nov 8, 2022
Lees meer
Zwangerschap

Bekkenbodemspieroefeningen tijdens de zwangerschap: to do or not to do?

Als je bekkenbodemspieroefeningen doet tijdens de zwangerschap; wordt je bekkenbodem dan té strak om te bevallen? Een blog om veel voorkomende misvattingen en foute mythes recht te zetten!
Sep 4, 2022
Lees meer
Algemeen

Bekkenbodemproblemen: veelvoorkomend, maar zelden “normaal”.

Common but not normal. Af en toe wel eens last van urineverlies? Of moeite om windjes op te houden? Vertekent de industrie van de maandverbanden ons “normaal”-beeld?
Apr 29, 2022